Etsi
  • Rakennusinsinööri

CLT  - Vakaa, vahva ja helppo asentaa

Päivitetty: 27. heinäk. 2020

CLT  - Vakaa, vahva ja helppo asentaa


Kankaanpää Yhtiöt / KI-Group Oy tarjoaa täysin mukautettavan ja yksilöitävän CLT ratkaisun jokaiseen CLT-taloon. Asiakkaana saat kohteeseen sopivan ratkaisun, joka perustuu joko vain CLT-massiivipuulevyyn, tai vaihtoehtoisesti yhdistettynä esimerkiksi liimapuuhun tai muihin rakennuskomponentteihin. Ota rohkeasti yhteyttä Kankaanpää Yhtiöihin ja käydään yhdessä läpi projektisi tarpeet ja CLT käytön optimointi.


CLT  tarkoittaa ristiin-liimattua puuta ( cross laminated timber ), joka on massiivinen puulevy, höylätty myöhään kasvaneesta puutavarasta, liimattuna yhteen kahden suuntaisesti ristiin parantaen sen vakautta ja vahvuutta. Tuloksena on ristijäykkä rakennuselementti, joka on kestävä suhteessa sen pieneen painoon. Se tarjoaa mahdollisuuden sekä suuriin että järkeviin nopeisiin asennuksiin ja arkkitehtonisiin kokonaisuuksiin.


CLT-rakennuskomponenttien suuri esivalmistusaste mahdollistaa nopean asennuksen ja materiaali on helppo käsitellä perinteisillä käsityökaluilla. CLT-levyt ovat valmiita elementtejä, jopa 3 x 16 m. CNC-koneistuksen avulla suurempia syvennyksiä tai reikiä voidaan tehdä tehtaalla tai kätevästi tarpeen mukaan työmaalla. CLT:n rakennusominaisuudet avaavat mahdollisuuksia monenlaisiin käyttötarkoituksiin.


CLT-puukattotuolit voidaan toimittaa suurilla jänneväleillä, jotka tarjoavat valinnanvaraa pohjapiirroksissa ja mahdollisuuden suuriin vapaisiin tiloihin. CLT-puu on sovitettu helpottamaan tehokasta asennusta, ja sitä voidaan käyttää esimerkiksi arkkitehtonisesti vaativissa kohteissa erityisen tehokkaasti.


CLT-puuseinät valitaan yleensä suurille kantaville rakenteille ja rakenteille, jotka tuovat vakauttamiskapasiteettia. CLT-puu tarjoaa myös hyviä rakennusfysikaalisia ominaisuuksia, kuten äänen absorbointia ja palonestoa. CLT:n kosteusominaisuudet vaikuttavat myös parempaan sisäilmastoon.


CLT ulkokatot toimitetaan yhdiste-elementteinä, jotka peittävät suuren pinta-alan ja voidaan päällystää pellillä tai tiilellä. Tässä kattorakenteessa kattoa käytetään vakauttavana elementtinä, joka mahdollistaa sen, että lisävakautusta tai jäykistystä ei tarvita.

CLT-elementit asennetaan kohteessa
CLT-talon pystytys käynnissä

CLT ja sen edut kuten me näemme sen


1. Sitä on helppo käsitellä. Suuret elementit ja järkevät liitostyypit mahdollistavat nopean asennuksen, joka tarjoaa matalat kokonaiskustannukset. CLT-levyjä voidaan käsitellä perinteisillä käsityökaluilla mikä helpottaa CLT-levyjen kiinnittämistä.


2. Materiaalina se painaa vähän. Vähäisen painon ansiosta 20—30 elementtinostoa on helppo suorittaa päivässä suhteellisen pienellä rakennusnosturilla. Puu on noin viisi kertaa kevyempää kuin betoni ja siten kuormittaa taustalla tai alla olevaa rakennetta paljon vähemmän.


3. Se on muotovakaa. Koska CLT-levy on ristiin liimattu, se säilyttää muotonsa eikä liiku kiinteän puun tavoin, jos kosteustasapaino muuttuu. CLT:n rakenteellinen kapasiteetti ja materiaalin lujuus ovat saman tasoista kuin betonin.


4. Se mahdollistaa korkeat ja leveät seinä ja kattoratkaisut sekä suuret jännevälit. Rakenteensa ansiosta CLT on muotostabiili materiaali, joka tarjoaa joustavia ratkaisuja, joissa on vähän kantavia seiniä ja vapautta pohjapiirroksessa.


5. Se valmistetaan laadukkaassa, turvallisessa tehdasympäristössä, ja CNC-koneistus antaa millimetrien tarkkuuden työstössä. CLT-elementtien mittatarkkuus on aikaa säästävä ja tarjoaa sujuvuutta kussakin projektissa sekä selvää säästöä verrattuna perinteiseen rakentamiseen.


6. Sitä on saatavilla eri pintakerrosluokissa. Teollisen karheasta aina valmiiseen, näkyväksi jäävään laatuun, ja tämä tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet luoda houkuttelevia sisätiloja luonnollisilla materiaaleilla. Kosteuspuskurointiominaisuuksiensa ansiosta CLT edistää samanaikaisesti hyvää sisäilmastoa.


7. Se valmistetaan uusiutuvasta raaka-aineesta prosessissa, jonka ilmastovaikutukset ovat vähäiset. Se on luonnollinen osa sykliä ja sitoo hiilidioksidia koko elinkaaren ajan.


Jotta sinäkin onnistut projektissasi, ota yhteyttä.


625 katselukertaa0 kommenttia