top of page

Tuotannon suunnittelu

Ohessa on joitain tuotannon luonnoksia suunnitelmista. 

hiisi 22.11 - clt - Kuva # 1.jpg

Tuotannon luonnoskuva kaksikerroksisesta kaupunkitalosta joka toteutettiin Espooseen

pohja 110 70 90 - clt - Kuva # 1.jpg

Luonnos kaksikerroksisesta luhtitalosta jossa kuusi asuntoa.

2P_1 - clt - Kuva # 1.jpg

Tuotannon luonnosk kaksikerroksisesta paritalosta.

4etsje hus - clt - Kuva # 1.jpg

Luonnos kolmekerroksisesta talosta jossa yhdeksän asuntoa.

Luonnos kaksikerroksisesta talosta jossa neljä loft-asuntoa.

vanh.kaup rak2 - clt - Kuva # 1.jpg

CLT on arkkitehtuurin ja kaupunkirakentamisen materiaalivaihtoehtona kivelle, tiilelle, teräkselle ja betonille. Puu itsessään ei ole jotain uutta rakentamisen kannalta. Pysyvän ja makaavan puun rungot ovat muinaisista ajoista lähtien muodostaneet taloihin massiivisia seiniä. Pysyvistä kiinteistä lankkukehyksistä tuli varhaisen omakotirakennuksen menetelmä jopa kaksikerroksisten talojen pystyttämiseksi. Rakennusmateriaalipuu on aina ollut lähellä ihmistä ja käsitöitä, koska se voidaan työstää kaikilla työkaluilla.

 

CLT tarkoittaa suurikokoisia, jopa 4,80 m korkeita ja 30 m pitkiä massiivipuulevyjä, joiden paksuus on noin 60 - 500 mm. Se antaa arkkitehdille mahdollisuuden suunnitella talo, joka on koottu tasaisiksi paketeiksi, joissa on valmiiksi valmistetut levyt, joissa on jyrsitty reikä ikkunoihin, oviin ja asennuksiin, jotka toimitetaan ja kootaan sitten yhteen rakennustyömaalla. Tässä puhumme teollisesta valmistuksesta katon alla, ja aikaa säästävästä kokoonpanosta rakennustyömaalla. Tämä koskee myös tilaelementtien valmistusta, jossa lattiat, seinät ja katot valmistetaan CLT:stä ja kootaan valmiiksi tehtaalla.

 

CLT on myös tekninen materiaalia, jota voidaan käyttää arkkitehtonisesti teollisesti, ts. Tuotteet, joissa raaka-aineena on puu, voidaan käsitellä tehtaalla yksityiskohtineen ja pintojen viimeistelyineen. Aikamme digitaalisen kyvyn ja tarkkuuden avulla paikalla työstö voidaan korvata työmaakohtaisilla, optimoiduilla ja tehokkailla rakennusprosesseilla.

 

CLT tarjoaa arkkitehdin käytettäväksi täysin viimeisteltyjä pintoja sisätiloissa. Lattia on lämmin kävellä, koska puu välittää välittömästi lämpöä paljaisiin jalkoihin. Hyllyt voidaan kiinnittää seiniin ilman ongelmia. Maalaukset voidaan naulata seinään ja kalusteet voidaan kiinnittää kattoon ja seiniin yksinkertaisesti. Jos asukkaat haluavat lisätä oviaukon, vapaus sahata uusi reikä, minne se sopii, on yleensä suuri. Uusi  ikkuna voidaan myös usein lisätä helposti.

 

CLT-puulevyt vastaavat staattisesti betonielementtejä, mutta niiden omapaino on paljon kevyempi. Laskennallisesti CLT voidaan laskea riittävän kantavaksi levymateriaaliksi rakennusrakenteiden tunnetuilla puristus-, veto- ja poikittaisvoimien jännityksillä. Palokysymykset löytävät myös vastauksia, jotka perustuvat tunnustettuun tutkimukseen ja kehitykseen sekä eurooppalaisiin standardeihin. Rakennuksessa tapahtuvan tulipalon sattuessa ristiliimattu massiivipuulevy hiiltyy pinnalta luoden suojakerroksen ja säilyttäen samalla rakenteen kantokyvyn, jotta ihmiset voidaan saattaa turvaan ajoissa.

 

Kaikilla CLT:n hyvillä ominaisuuksilla on turvallista rakentaa. Ihmiset ovat luottaneet puuhun pitkään. Aistimme on koulutettu käsityöhön, jossa voidaan kokea suora suhde materiaaliin.

Arkkitehtuuri, jonka haluamme kaupunkiemme tulevaisuudessa, rakennetaan CLT puukehyksillä. Haluamme usein nähdä, että talot ovat puutaloja, myös näkyvillä puupinnoilla. Nykyään rakennukset on mahdollista tehdä useita kerroksia korkeiksi. CLT voi myös muodostaa ulkoiset tukirakenteet, joiden julkisivut ovat muista materiaaleista. Kyse on siitä, missä talot sijaitsevat ja mitä paikallista muotoilua kaupunkialueella tarvitaan.

bottom of page